News Flash:

Paste cu branza si sos

7 Martie 2014
2049 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

320 g de paste scurte
o ceapa rosie
300 g de rosii
100 g de masline verzi fara samburi
o lingura de capere
100 g provolone (un fel de cascaval piperat)
50 ml ulei de masline
o crenguta de busuioc
sare
piper

Mod de preparare:

Intr-un vas puneti putina apa la fiert, iar cind apa a inceput sa clocoteasca dam drumul la rosii, doar pentru citeva secunde, le scoatem repede pe farfurie, le curatam de pielita si le taiem cuburele. Curatim si spalam ceapa, o taiem pe orizontala ca sa obtinem multe ineluse, le spalam si le rasfiram pe un prosop de bucatarie. Spalam bine caperii ca sa iasa sarea din ei (ai mei au fost conservati in otet, deci tot au trebuit spalati). Scurgem bine maslinele de lichidul in care au fost conservate, dam drumul la robinet si le spalam sub jetul de apa, le stergem cu hartie absorbanta si le taiem rondele. Spalam frunzele de busuioc, le stergem bine cu hartie si le taiem fasiute subtiri, dupa care punem toate ingredientele intr-un castron destul de incapator, saram si piperam.

Adaugam uleiul si amestecam incetisor cu o lingura de lemn (plastic in cazul meu) si lasam ca ingredientele sa prinda gustul condimentelor.
Fierbem pastele in multa apa sarata, le scurgem bine de apa ca sa nu ramina gaurele pline cu apa si punem totul in castron. Amestecam bine ingredientele. Taiem branza in bucatele micute si finute o adaugam peste paste, amestecand din nou cu grija si le servim alaturi de un paharut de vin.

Paste recomandate de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paste paste branza paste sos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015943 (s)