News Flash:

Paste cannelloni la cuptor, cu sos Bechamel

4 Iulie 2014
3586 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

16 cannelloni (paste tubulare mari)
100g parmezan razuit

Pentru sos de rosii:
30ml ulei
800g rosii conservate
4 catei mari de usturoi
½ lingurita fulgi de chilli
1 lingura frunze de patrunjel prospat
sare
100ml smantana pt gatit

Pentru sos béchamel:
30g faina
50g unt
1 varf lingurita piper alb
½ lingurita sare
1 varf cutit pudra de nucsoara
250ml lapte

Pentru umplutura:
600g carne de pui tocata marunt
1 ceapa mare
30ml ulei
4 catei mari de usturoi
2 linguri smantana pt gatit
2 linguri mari sos bechamel
nucsoara
sare
piper

Mod de preparare:

Incepem cu prepararea sosuri-lor: pentru sosul de rosii, incingem uleiul, adaugam usturoiul tocat marunt, fulgii chilli, lasam un minut, apoi adaugam rosiile. Condimentam cu sare si piper si fierbem cam 10’. Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Sos béchamel: topim untul intr-o tigaie pe foc mic, adaugam faina si amestecam bine cu telu-l aprox 1’, apoi adaugam laptele fierbinte, incet si amestecand continuu. Trebue sa obtinem o crema fina fara cocoloase . Condimentam cu sare, piper si nucsoara, mai lasam sa dea cateva clocote si luam de pe foc.

Umplutura: Incingem uleiul, calim ceapa si usturoiul tocat, adaugam carnea si calim impreuna pana ce isi schimba culoarea. Condimentam cu sare, piper si nucsoara, adaugam sosul bechamel si smantana care vor ajuta la legarea umpluturii, apoi luam de pe foc.

Punem intr-o oala incapatoare apa, adaugam 1 lingurita rasa de sare, dam la fiert si cand da in clocot adaugam caneloni pe care-i lasam 5 minute, ii fierbem doar pe jumatate, dupa care ii luam de pe foc si ii strecuram.

Restul de sos bechamel il amestecam cu sosul de rosii.

Luam o tava (sau doua mai mici, cum am procedat eu), adaugam cateva linguri de sos (amestecul de rosii cu bechamel-ul ramas), umplem rand pe rand canelonii, (cu o lingurita) apoi ii asezam culcati in tava. Acoperim pastele umplute cu restul de sos, presaram deasupra parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu, aproximativ 20-25 minute, mai exact pana se formeaza o crusta deasupra.
Servim pastele calde.

sursa: gustos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paste cannelloni carne retete italiene retete gustoase
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022149 (s)