News Flash:

Paste cannelloni cu carne si sos

17 Aprilie 2014
1648 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru paste:
200g faina
2 oua

Pentru umplutura:
4 rosii
280 g carne de vita tocata
1 ceapa mica
1 morcov
1 tulpina telina
60 g sunca
1 lingura patrunjel tocat
10 g trufe albe
nucsoara
30 g hribi italieni (ciuperci porcini) uscati
120 ml vin alb sec
30 g faina

Pentru topping:
120 ml sos de carne
100 g parmezan
85 g unt
sare
piper

Mod de preparare:

Pune ciupercile uscate intr-un bol cu apa calduta si lasa-le sa se inmoaie timp de 20 de minute. Pune faina pe blatul de lucru si formeaza o gaura in centrul ei in care spargi ouale. Incepe sa le incorporezi in faina, cu ajutorul degetelor si framanta aluatul, pana cand devine neted si usor elastic. Lasa-l sa stea 20 de minute, acoperit cu un prosop. Cu ajutorul unui sucior sau al unei masini speciale pentru paste intinde aluatul in foi subtiri. Taie din aluat 30 de patrate cu latura de 10cm.

Pune la fiert apa cu sare. Cand apa da in clocot, fierbe cate 30 de secunde patratele de aluat. Scoate-le pe un servet uscat sa se raceasca. Repeta operatiunea pana cand fierbi toate pastele.

Curata si toaca marunt morcovul, ceapa si tulpina de telina. Caleste-le impreuna cu patrunjelul in 20 de grame de unt topit. Lasa-le sa se gatesca pana cand ceapa devine opaca. Pune peste legume carnea tocata si, amestecand continuu, lasa-o sa se rumeneasca putin. Adauga sunca tocata, trufa alba feliata subtire si ciupercile inmuiate. Condimenteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara.

Gateste-le pentru cateva minute, adauga vinul si lasa-le sa gateasca 20 de minute, pana cand sosul se ingroasa. Adauga 30g faina, cele 4 rosii tocate si 1 sau 2 linguri de sos de carne. Mai lasa sa fiarba pe foc mediu inca 40 de minute.

Odata ce sosul s-a gatit, intinde-l intr-o tava pentru a-l ajuta sa se raceasca mai repede. Pune o lingura de sos in centrul fiecarui patrat din aluat de paste si ruleaza pentru a forma un cannelloni.
Pune cannelloni intr-un singur strat intr-un vas de copt uns cu unt. Acopera-i cu restul de sos, parmezan ras si cubulete de unt.
Coace cannelloni la 180C timp de 20 de minute pana cand se rumenesc frumos la suprafata. Serveste-i fierbinti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete cannelloni retete italiene cannelloni carne cannelloni sos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1555 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021822 (s)