News Flash:

Paste Calabria

25 Martie 2011
2116 Vizualizari | 0 Comentarii
calabria
Ingrediente
* 50 g stafide
* 250 g broccoli verde
* sare
* 350 g tagliatelle sau spaghetti
* 100 ml ulei de masline
* 75 g pesmet
* 2 catei de usturoi, tocati
* 2 linguri seminte de pin
* 2 lingurite pasta de ansoa
* piper negru
* 3 linguri patrunjel tocat
* piper de Cayenne

Se inmoaie stafidele in 200 ml apa clocotita.
Se toarna intr-o oala apa cu sare, se da in clocot. Se desprind buchetelele de broccoli si se pun in apa fierbinte. Se mai da o data in clocot, se lasa broccoli 30 de secunde, se scot si se trec pe sub jetul de apa rece, apoi se scurg.
Se toarna intr-o oala apa cu sare, se da in clocot si se fierb pastele 12-15 minute. Se incalzeste un castron la cuptor. Se scurg pastele intr-o strecuratoare, iar aceasta se asaza peste oala.
Se incinge uleiul si se rumeneste pesmetul. Se adauga usturoiul si semintele de pin. Se adauga broccoli si se incalzeste totul.
Se pun pastele inapoi in oala, se amesteca cu pasta de ansoa si stafide. Se presara piper negru si jumatate din patrunjel. Se pun pastele in castronul incalzit in prealabil.
Se presara patrunjelul ramas peste broccoli, se amesteca si se da totul peste paste. Se presara mancarea cu piper de Cayenne si se aranjeaza pe patru farfurii.

Sfat:
In loc de pasta de ansoa se pot folosi masline verzi tocate.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1726 viz    0 com
1112 viz    0 com
1337 viz    0 com
2169 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011822 (s)