News Flash:

Pasta facuta din jumari - Delicatesa din Sibiu, adorata de turistii straini. Uite cum se prepara

18 August 2017
1535 Vizualizari | 0 Comentarii
Pasta cu jumari este o delicatesa din Sibiu de care turistii straini s-au indragostit! Preparatul este printre preferatele clientilor de la „Muzeul Astra” din Sibiu, iar reteta este una straveche, tinuta „secreta” de chefii sibieni!

Ingrediente:

 
250 g jumari
o ceapa rosie medie, curatata si spalata
1 ou fiert tare, curatat
4-5 catei mici de usturoi, curatati si spalati
2 linguri cu mustar
boia de ardei dulce
piper proaspat macinat
sare
Optional:
2-3 cartofi fierti in coaja, in apa cu sare, curatati si taiati in bucatele
2 castraveciori murati, taiati in rondele

Citeste si Reteta traditionala de la noi - Mamaliga cu cas de oaie si ou prajit

Mod de preparare:


Taiem ceapa in bucatele. Taiem oul fiert in feliute.
In vasul unui robot de bucatarie punem jumarile, usturoiul, oul fiert, ceapa, mustarul, cam un sfert de lingurita cu boia de ardei dulce, piper macinat si sare (cartofii fierti si castravetii murati, daca folositi) si mixam folosind functia pulse.
Din cand in cand adunam pasta de pe marginile vasului si continuam sa mixam pana cand obtinem consistenta dorita.
Gustam, condimentam cu sare si piper macinat, daca mai este nevoie, si tranferam pasta de jumari intr-un borcan inchis ermetic, pe care il putem pastra in frigider pana la o saptamana.

preluat de pe a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sibiu ou fiert castraveciori murati citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1484 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013214 (s)