News Flash:

Pasha - Un desert pe care il prepara femeile din Finlanda, de Pasti

9 Martie 2017
624 Vizualizari | 0 Comentarii
Finlandezii serbeaza si ei Pastele iar in casele lor desertul traditional este asa numita Pasha. Acest produs este unul foarte savuros, avand la baza iaurt, smantana, oua si fructe, facandu-l potrivit pentru a fi consumat ca atare sau impreuna cu un aluat dulce.
 

Ingrediente:
 
300 ml iaurt gros sau cheag de lapte
200 gr zahar
200 gr unt
200 ml smantana
2 galbenusuri
1 lingurita zahar vanilat
2 lingurite coaja rasa de lamaie
3 lingurite stafide maruntite
3 lingurite migdale maruntite
1 lingura de pielite de fructe
 
Mod de preparare:
 

Bate untul spuna si amesteca-l cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva complet.
Repeta procedura si cu smantana, batand-o si pe ea pana se intareste.
In amestecul de ou si zahar adauga iaurtul gros sau cheagul de lapte, galbenusurile de ou, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, migdalele, stafidele, pielitele de fructe. Incorporeaza apoi si smantana batuta. 

Pune crema obtinuta intr-un vas care sa fie prevazut la fund cu o strecuratoare nu foarte deasa. Las-o sa stea o ora sau doua. Apasa amestecul aflat inca in vasul cu sita la fund cu o forma, care poate fi cea reprezentata de un filtru folosit la prepararea cafelei la filtru.
Da-o apoi la frigider peste noapte. 
Inainte de a o servi intoarce-o si scoate-o din filtru si decoreaz-o cu fructe, migdale si stafide.
Se poate servi simplu sau impreuna cu o felie de paine dulce ori o bucata de cozonac fara umplutura.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pasha reteta pasha desert pasti desert finlanda
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1640 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013580 (s)