News Flash:

Pasca sarata

18 Aprilie 2012
1744 Vizualizari | 0 Comentarii
Pasca sarata
Ingrediente:

2 foi foetaj/frantuzesti rotunde
300 g ricotta
450 g spanac
7 oua
100 g cascaval
3 linguri ulei de masline
o ceapa micuta de lapte
5 linguri parmezan
piper
sare

   
Mod de preparare:

Spalam spanacul si il fierbem cateva minute in apa cu putina sare. Scurgem de apa, asam sa se raceasca si strangem bine cu mainile ca sa eliminam excesul de apa. Curatim, spalam si taiem ceapa marunt si o frigem cu ulei de masline, pana capata o culoare aurie, adaugam deasupra spanacul taiat marunt si condim foarte putin. Rasturnam totul intr-un castron, iar cand s-au racit, adaugam un ou, punem un pic de piper si cascavalul taiat cuburele micute.
Intr-un alt vas, punem ricotta, doua oua, sare, un pic de piper, parmezanul ras si amestecam bine cu o lingura.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, iar intr-o tava de tarta tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie de aluatul frantuzesc, punem spanacul si nivelam cu o lingura, apoi compozitia de ricotta, nivelam si formam patru cuiburi destul de largute, in care vom pune cate un ou (atentie sa nu se rupa galbenusul, altfel se imprastie deasupra). Daca vedeti ca nu-i loc si pentru albus, largiti un pic cuiburele pentru oua. Acoperim cu cealalta foaie de aluat, "crosetam" frumos pe margini, ca sa fie lipite foile una de alta si sa nu iasa compozitia, facem gaurele cu o furculita ca sa nu se umple aluatul prea tare sau, si mai bine cu o scobitoare, cu atentie sa nu facem gauri si in ouale de sub foaie. Ungem cu un galbenus amestecat cu doua linguri de lapte sau doar cu lapte si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 40-45 de minute.
Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din tava, altfel riscam sa se rupa.
Pasca sarata pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ricotta spanac oua cascaval lapte parmezan pipersare vas tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1554 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019858 (s)