News Flash:

Pasca in cuib de ciocolata, recomandata de Printesa Polonic

10 Mai 2013
3278 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
150 g faina
70 g zahar
100 g unt topit
100 ml lapte
1 ou
50 g ciocolata cu 70% cacao, topita
10 g zahar vanilinat
10 g praf de copt

Pentru crema de branza:
900 g branza dulce de vaci (sau ricotta)
6 oua
100 g zahar
coaja rasa de la doua lamai
50 g stafide sau caise confiate
5-6 linguri de gris

Pentru glazura:
50 g ciocolata cu 70% cacao
15 g unt
50 ml smantana pentru frisca
5 linguri de zahar pudra

3 oua mici de ciocolata si panglica pentru decor

Mod de preparare:

Desi avem de-a face cu multe ingrediente si pare destul de complicat, nu e deloc asa! Incepeti prin a incinge cuptorul la 180 de grade. Ungeti bine cu unt o tava cu fundul detasabil si pregatiti blatul. Frecati oul cu zaharul si zaharul vanilinat, adaugati laptele si incorporati faina amestecata cu praful de copt cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, adaugati apoi ciocolata si untul topit si turnati compozitia in tava. Pasul al doilea e crema de branza pe care o obtineti foarte usor amestecand bine toate cele 6 ingrediente. Turnati crema de branza peste compozitia de blat si bagati tava la cuptor pentru 60 de minute. Verificati inainte de a scoate pasca din cuptor daca este coapta la mijloc cu ajutorul unei scobitori. Mai lasati-o cateva minute daca este nevoie.
Cat timp se raceste pasca, pregatiti glazura de ciocolata. Topiti la bain-marie ciocolata si untul si amestecati-le bine cu smantana pentru frisca si zaharul pudra. Turnati glazura peste pasca si nivelati-o.

Pentru un aspect de sarbatoare puteti lega pasca cu o panglica si o puteti orna cu cateva oua mici de ciocolata.

Pasca in cuib de ciocolata recomandata de Printesa Polonic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte caise confiate glazura zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021288 (s)