News Flash:

Pasca frumoasa, foarte gustoasa si aromata, cu textura moale si pufoasa

21 Martie 2018
3417 Vizualizari | 0 Comentarii

Pastele este una dintre cele mai importante si frumoase sarbatori.  Aceasta pasca spectaculoasa va atrage toate privirile!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 ml de frisca
  • 50 g de drojdie proaspata
  • 1 pahar de zahar + 5 linguri de zahar
  • faina cat cuprinde
  • 5 galbenusuri de ou
  • 200 g de unt moale
  • 0.5 lingurita de seminte de anason
  • 4-5 seminte de cardamom
  • scortisoara dupa gust
  • extract de vanilie
  • vanilie si sare dupa gust
  • o priza de sofran

Pentru umplutura:

  • 500 g de branza de vaci
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de zahar
  • vanilie dupa gust
  • 1 ou pentru ungerea pastii
  • miere + apa pentru ungerea pastii
  • drajeuri colorate pentru presarare

Mod de preparare:

Aluat:
Preparati maiaua: dizolvati drojdia proaspata in 350 ml de frisca calda, adaugati 5 linguri de zahar si 5-6 linguri de faina, amestecati bine, acoperiti cu un prosop curat si puneti maiaua la loc cald timp de 30-40 de minute. Intre timp bateti galbenusurile cu un pahar de zahar, vanilie si sare. Adaugati untul moale si extractul de vanilie si amestecati bine.
Inmuiati sofranul intr-un bol cu apa timp de 15 minute. Macinati semintele de anason si cardamom, adaugati scortisoara si amestecati. Maiaua a crescut. Turnati 150 ml de frisca grasa, turnati amestecul de galbenusuri si unt, amestecati. Presarati faina cernuta in cateva etape si condimentele macinate, framantati un aluat moale. Acoperiti aluatul cu un prosop si puneti-l la loc cald timp de 1.5-2 ore. Apoi adunati aluatul, acoperiti-l cu prosop si puneti-l la dospit timp de 1-1.5 ore.

Apoi impartiti aluatul in 5 parti, formati 3 rulouri din 3 parti de aluat si impletiti-le sub forma de spic. Intindeti un strat din a patra parte de aluat cu grosimea de 1.5-2 cm si marimea fundului formei de copt. Faceti 2 impletituri scurte din aluatul ramas. Ungeti forma de copt cu ulei si tapetati-o cu hartie de copt. Asezati la fund stratul de aluat, puneti in jur impletitura lata si lunga, iar deasupra asezati impletiturile scurte sub forma de cruce.

Umplutura:
Adaugati oul, zaharul si vanilia in branza si amestecati. Puneti umplutura de branza in adancituri si lasati pasca la loc cald timp de 30 de minute, apoi ungeti-o cu ou si coaceti-o la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Pasca moldoveneasca este gata.

preluat de pe bucatarul

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013885 (s)