News Flash:

Pasca cu orez

28 Aprilie 2016
704 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 gr orez
500 gr faina
250 gr zahar tos
6 oua
30 gr smantana
25 gr drojdie
coaja rasa de la o lamaie
o sticluta cu esenta de rom
2 lingurite cu sare
50 gr unt
3 pliculete zahar vanilinat
300 ml lapte dulce + 1 litru
50 g stafide

Mod de preparare:

Orezul se fierbe in apa cu o lingurita cu sare pana cand este pe jumatate fiert, se scurge apa, se clateste, se toarna laptele si se continua fierberea. Se adauga 160 g de zahar, se tine pe foc pana se inmoaie, apoi se pune la racit. Rece, se amesteca cu zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie si portocala si 4 oua, cat sa lege compozitia.

Faina se cerne intr-un vas mai mare, se face o gropita in mijloc, se toarna drojdia inmuiata cu putin lapte dulce caldut si o lingura de zahar tos. Separat se amesteca galbenusurile cu smantana, zaharul tos, zaharul vanilinat, sarea si esenta de rom. Se framanta aluatul, se adauga treptat untul topit rece si se continua framantarea. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul, se intinde aluatul intr-o forma, se toarna orezul, se decoreaza cu flori din aluat si se introduce in cuptorul incins. Se coace la foc mediu pana devine auriu, se scoate si se lasa sa se raceasca.

sursa: altarulcredintei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pasca orez reteta pasca aluat pasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1100 viz    0 com
549 viz    0 com
1649 viz    0 com
4652 viz    0 com
2398 viz    0 com
1596 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1476 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019496 (s)