News Flash:

Pasca cu crema de ciocolata

28 Aprilie 2016
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
100 gr smantana groasa
8 oua
25 gr drojdie
350 ml lapte dulce
50 gr amidon alimentar
310 gr unt
o sticluta cu esenta de rom
o lingurita cu sare
100 gr migdale
coaja rasa de la o lamaie si o portocala
150 gr cacao
450 gr zahar tos

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca drojdia cu putin lapte cald, o lingurita cu zahar si faina cat sa rezulte un aluat curgator. Se lasa la dospit 10 minute, se toarna peste restul de faina impreuna cu 320 ml lap­e cald, 110 g unt topit rece, 200 g zahar si sare dupa gust. Se adauga apoi esenta de rom, jumatate din coaja rasa de lamaie si portocala, 4 oua si se framanta pana se obtine un aluat omogen, nelipicios, eventual se mai  adauga putina faina.

Separat se amesteca ouale ramase cu restul de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala ramasa, cacaoa si amidonul. Se adauga laptele ramas, se amesteca si se pune la fiert la foc mic, avand grija sa nu se prinda de vas. Dupa ce s-a ingrosat compozitia se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand este calduta compozitia, se adauga smantana, untul si se amesteca. Se intinde aluatul intr-o foaie, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia de ciocolata, apoi se presara migdalele prajite tocate si se introduce tava in cuptorul incins. Se coace la foc mediu pana ce aluatul devine auriu si compozitia nu mai curge. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie felii si se serveste nepotilor pofticiosi.

sursa: altarulcredintei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pasca ciocolata reteta pasca pasca cacao pasca crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

647 viz    0 com
1922 viz    0 com
4859 viz    0 com
2518 viz    0 com
1712 viz    0 com
4686 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1857 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018700 (s)