News Flash:

Pasca cu branza de vaci, smantana si stafide

17 Martie 2017
1647 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (pt. o tava):

40 g drojdie proaspata
125 g zahar
375 ml lapte
500 g faina
3 galbenusuri
1 praf de sare
coaja de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
70 ml ulei

Citeste si Pasca cu branza dupa reteta bunicii. O poti face si pentru musafiri

Pentru umplutura:
400 g branza de vaci
200 g zahar
4 oua
80 g stafide
coaja de lamaie
2 linguri de smantana

Mod de preparare:


Pentru aluat, amesteci drojdia cu doua linguri de zahar, 125 ml lapte si o cana cu faina si lasi la dospit, la loc cald, 30 de minute. Într-un vas pui restul de faina, adaugi maiaua, 2 galbenusuri batute cu un praf de sare si zaharul. Torni restul de lapte caldut, adaugi coaja de lamaie, zaharul vanilat, uleiul si framanti un aluat molcut, pe care il lasi la dospit sa-si dubleze volumul.
Pentru umplutura, amesteci branza cu zaharul, smantana, ouale batute, stafidele si coaja de lamaie. Opresti jumatate din aluat, iar restul il intinzi in foaie.
Asezi aluatul intr-o forma de copt rotunda, tapetata cu hartie pentru copt Fino, apoi torni umplutura de branza.
Pe margine, modelezi o spirala din aluat, iar pe mijloc impletesti o cruce.Bati galbenusul ramas de la aluat cu un tel si-l intinzi uniform peste aluatul impletit cu ajutorul unei pensule de silicon. Introduci pasca la cuptor, 50 de minute, la foc mic. O scoti din forma cat este calda.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

drojdie proaspata aluat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1427 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011307 (s)