News Flash:

Pas cu pas: Milefeuille cu afine si lamaie

31 Octombrie 2014
1850 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g aluat de patiserie (1 pachet)
115 g zahar pudra
200 g afine

Pentru crema:

25 g zahar pudra
165 ml frisca
2 picaturi de extract de vanilie
zeama si coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Presara zahar pudra pe suprafata de lucru si intinde aluatul de foietaj (lasat in prealabil la dezghetat). Taie aluatul in 18 dreptunghiuri cu latimea de 5 cm si lungimea de 9 cm. Pune-le intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Presara zahar pudra pe deasupra lor si lasa-le la frigider 30 de minute.

Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Baga tava cu foietaje direct din frigider in cuptor, timp de 5 minute. Scoate-le din cuptor si pudreaza-le din nou cu zahar. Baga-le iarasai in cuptor si mai lasa-le 5 minute sau pana cand foietajul se rumeneste usor.

Prepara crema pentru umplutura: amesteca frisca, zaharul pudra si vanilia intr-un bol, iar apoi incorporeaza zeama si coaja de lamaie. Pune crema intr-un pos si pregateste-te sa asamblezi millefeuille-urile.

Asaza sase dreptunghiuri de foietaj pe o tava. Decoreaza-le cu cate un strat de crema si unul de afine. Asaza alte sase foi deasupra, fara a apasa pe ele, pentru a nu turti preparatul. Pune inca un strat de crema si unul de afine, apoi adauga ultimele 6 foi deasupra lor. Pudreaza-le pe toate cu zahar din belsug.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

milefeuille retete afine prajituri retete lorraine pascal culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1561 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022076 (s)