News Flash:

Parjoale moldovenesti

4 Septembrie 2014
3063 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

750 g carne macra
1 ceapa mijlocie
1 cartof
o felie de paine
1 morcov
verdeata tocata
100 g untura
2 linguri de pesmet
piper
sare

Mod de preparare:


Parjoalele se pot pregati din carne de vita, de porc sau de miel. Se trece prin masina de tocat carne macra ceva  mai grasuta. In cazul in care carnea nu este grasa, se adauga cand se da prin masina si o lingura  de jumari. In acelasi timp cu carnea, se mai da prin masina de tocat si o ceapa tocata, calita in putina untura si la urma miezul unei felii de paine groasa cat doua degete, muiata inprealabil in apa si stoarsa apoi.

Este bine ca aceasta compozitie sa mai treaca prin masina de tocat. Ca sa fie parjoalele mai fragede si mai pufoase se poate adauga un morcov si un cartof crud, pe care le dam prin masina, o data cu carnea.

Se adauga apoi un ou, care poate fi inlocuit foarte bine cu o lingura de faina, cand este cazul,apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca cu o ustensila din lemn.

Separat, avem pregatit pesmetul. Luam cu lingura din compozitie, facem cu mana chiftele rotunde, mai marisoare, pe care le trecem prin pesmet si apoi le turtim pe fund cu cutitul si le dam forma dorita, lunguiete sau rotunde.

Se pune untura intr-o tigaie la foc si cand este bine incinsa, se prajesc parjoalele pe o parte si pe alta. Se pot servi cu garnitura de orez sau piure de cartofi.

sursa: 6n
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

parjoale moldovenesti retete parjoale piftele culinar retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1753 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022222 (s)