Ingrediente:1 castron de
cartofi fierti2-3 morcovi
o ceapa
o radacina de
patrunjel2-3 catei de
usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde
sare
untdelemnMod de preparare:La un castron de cartofi fierti, zdrobiti, se pune o mana de morcov ras, o mana de zarzavat (ceapa, patrunjel) tocat foarte marunt si se prajesc impreuna. Se adauga usturoiul (reteta iese mai gustoasa cu usturoi verde) si se „rotunjeste” compozitia cu faina. Stim ca nu o sa se mai desfaca la prajit atunci cand nu se mai ia de pe mana. Se modeleaza parjolutele si se prajesc in tuci, in untdelemn incins.
* Reteta aflata la Manastirea dintr-un lemn din judetul Valcea si publicata in volumul „Retete alese pentru Post si Craciun” de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010sursa:
antena satelor
Comentarii (0)