News Flash:

Parjoale facute din cartofi

12 Aprilie 2017
2279 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 castron de cartofi fierti
2-3 morcovi
o ceapa
o radacina de patrunjel
2-3 catei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde
sare
untdelemn

Mod de preparare:

La un castron de cartofi fierti, zdrobiti, se pune o mana de morcov ras, o mana de zarzavat (ceapa, patrunjel) tocat foarte marunt si se prajesc impreuna. Se adauga usturoiul (reteta iese mai gustoasa cu usturoi verde) si se „rotunjeste” compozitia cu faina. Stim ca nu o sa se mai desfaca la prajit atunci cand nu se mai ia de pe mana. Se modeleaza parjolutele si se prajesc in tuci, in untdelemn incins.

* Reteta aflata la Manastirea dintr-un lemn din judetul Valcea si publicata in volumul „Retete alese pentru Post si Craciun” de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010

sursa: antena satelor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi fierti patrunjel usturoi untdelemn
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1522 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013565 (s)