News Flash:

Pariziene cu nutella

28 Iunie 2013
1500 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g faina
260 ml lapte
4 linguri zahar
½ lingurita sare
25 g drojdie proaspata
50 g unt
1 ou
1 ou + 2 linguri lapte pentru uns
nutella
alune de padure tocate

Mod de preparare:

Faina am cernut-o intr-un castron. Drojdia am frecat-o cu 2 linguri de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina, iar amestecul l-am pus in mijlocul fainii. Am lasat la crescut cca 15-20 minute. Cand aceasta a crescut am amestecat cu faina, am pus oul, untul topit, laptele caldut, zaharul si sarea. Am framantat cca 15 minute, pana ce aluatul a devenit elastic.
L-am lasat la crescut cca 40-50 minute, intr-un castron acoperit cu folie alimentara si cu un prosop.
Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe masa infainata, iar aluatul l-am impartit in 12 bilute egale.
Fiecare bila am intins-o cu sucitorul, dandu-i  o forma ovala. Jumatate am crestat-o cu cutitul, iar pe cealalta jumatate am pus 1 lingura de nutella si ½ lingurita alune. Am indoit partea cu umplutura, presand mariginile pentru a nu iesi la copt, apoi am rulat. Am procedat la fel cu toate bilele.
Rulourile le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am uns fiecare rulou cu ou batut cu putin lapte, si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

Pariziene cu nutella recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina lapte drojdie proaspata nutella folie alimentara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024256 (s)