News Flash:

Pariu ca nu stiai trucurile acestea! Cum pastrezi legaturile de patrunjel si marar proaspete mai multe zile la rand

24 Februarie 2017
34866 Vizualizari | 0 Comentarii
Mararul, leusteanul si patrunjelul sunt cateva dintre ierburile care dau mancarii un gust ca la mama acasa si de aceea le iubim atat de mult. Din pacate insa prospetimea lor nu se mentine prea mult timp, asa ca, in cazul in care nu am folosit toata legatura, la urmatoarea oala de ciorba devine inutila pentru ca… este deja uscata.

Este un mod extrem de simplu care permite ierburilor sa se mentina proaspete cu saptamanile. Astfel, pentru plante aromatice precum patrunjelul, coriandrul, menta, hazmatuchi, oregano sau cimbru este important sa ai un raft special, in frigider, in care sa pui doar aceste ierburi. Totul trebuie sa fie foarte bine organizat, iar plantele nu trebuie sa intre in contact cu alte alimente.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand vii acasa cu plantele este sa le speli foarte bine, in apa rece. Poti proceda in doua moduri: fie le speli intr-un castron, fie umpli chiuveta si le lasi acolo la inmuiat. Astfel se va indeparta si cel mai mic firicel de praf.
Dupa ce le-ai scos de la ”inmuiat”, ia fiecare legatura la mana si scapa de frunzele afectate de daunatori sau ingalbenite. Daca depozitezi ierburile cu frunze stricate langa cele bune, si acestea din urma vor fi afectate.
Pune-le la uscat pe prosoape de hartie sau zvanta-le cu lingura de salata, intr-un bol.

Acum iata care este cel mai bine pastrat secret: ia o caserola din plastic pentru condimente, cu capac. Umple containerul cu apa, cam 2 centimentri si taie coditele de la baza plantei si pune-le in apa. Pune usor si frunzele ierburilor si dupa aceea inchide bine cu capacul. Aceasta medota de pastrare va menaine plantele aromatice proaspete pentru mult timp.

sursa: realitatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

menta hazmatuchi oregano salata condimente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019373 (s)