News Flash:

Para pe foetaj

2 Martie 2012
1926 Vizualizari | 0 Comentarii
Pere pe foetaj
Ingrediente:

pere
pasta sfoglia (foetaj)
nuca
zahar
gem


Mod de preparare:

Curatam perele cu instrumentul pentru cartofi sau cu cutitul, le taiem in doua, apoi curatam de seminte si de ceva miez. Punem para cu fata in jos peste aluat si incercam sa decupam, lasind cca un cm de bordura din aluat. Se poate taia foarte usor cu cutitul, eu m-am cam chinuit pentru ca am vrut sa iasa cu model. Dam la o parte para si punem umplutura pe aluat. Am pus miez de nuca macinat si gem de capsuni/prune, mai indicat ar fi o umplutura cu nuca, in genul la cea de pus in cozonac. Taiem cu cutitul para in feliute, iar cu ajutorul unei lopatele (am folosit-o pe cea pentru torturi) luam fructa si o asezam deasupra aluatului cu umplutura, dupa care presaram un pic de zahar pe deasupraProductia de pere pe foetaj e pregatita pentru a lua drumul cuptorului, preincalzit la 180 de grade si o vom lasa acolo pentru circa 15 minute, aici depinde de cuptor, eu ultimele minute am ridicat temperatura la 200 grade. Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem cu pensonul cu gem/jeleu/peltea de caise.
Pere pe foetaj pregatite de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lopatele cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1960 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037911 (s)