Papricasul de vita in crusta de cartofi nu este o mancare specifica bucatariei romanesti, dar este un fel de mancare foarte gustos si satios. Asta putem garanta, mai ales dupa ce am preparat reteta de mai os, pe care te poftim sa o gatesti si tu cat mai repede.
Ingrediente
800 g rasol de vita (carne macra)
1 kg cartofi
1 ceapa mare rosie
4 linguri ulei
100 ml vin rosu sec
2 ardei grasi
3 rosii
1 lingurita boia dulce de ardei
maghiran uscat
sare
piper
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt, se caleste in ulei bine incins si cu doua linguri de apa pana ce se inmoaie. Separat, carnea portionata se prajeste pana se rumeneste pe toate partile si se pune peste ceapa. Se adauga ardeii taiati cuburi, boiaua, sare si piper, dupa gust, maghiranul si 200 ml apa calda (sau supa de carne). Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, 20 de minute, pana cand se patrunde carnea.
Intre timp, se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie cubulete. Separat, se fierb cartofii in coaja, se scurg de apa in care au fiert, se curata de coaja si se taie felii subtiri.Se transfera amestecul din carne intr-un vas termorezistent, se adauga rosiile, vinul, se corecteaza gustul de sare, daca este cazul, si se acopera cu feliile de cartofi, asezate una langa alta, ca un capac compact. Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana cand se rumenesc frumos cartofii deasupra. Papricasul de vita in crusta de cartofi se serveste cald.
© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013281 (s)
Comentarii (0)