News Flash:

Papanasi ca la bunica

2 Octombrie 2012
6128 Vizualizari | 0 Comentarii
Cand ai facut ultima data papanasi? Desi sunt una dintre cele mai bune si mai simple retete, papanasii au ajuns un dulce de restaurant pe care il pregatim foarte rar acasa. Reteta este foarte simpla, rezultatul este mereu perfect, mai ales ca am folosit reteta bunicii. 

Ca sa faci o farfurie plina cu papanasi - si aici trebuie sa adaug ca forma lor este cea a unor placintele cat jumatate de palma, inventia cu inelul de aluat si biluta pusa in mot fiind un artificiu gratuit care creste pretul desertului in restaurante - ai nevoie de 500 de grame de branza de vaci, proaspata si bine scursa, un varf de lingurita de sare, patru-cinci linguri de zahar pudra, coaja de lamaie, doua oua mari, faina cat cuprinde (circa 6-7 linguri). Papanasii adevarati nu au nevoie de praf de copt, gris sau alte ingrediente, ci doar de branza oua, faina si zahar. 

Daca nu ai chef de papanasi, fa gogosi!

Mai ai nevoie de ulei pentru prajit, smantana si dulceata pentru servit. Amesteca bine branza de vaci cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Trebuie sa rezulte o pasta uniforma fara cocoloase. Adauga ouale si amesteca bine, iar la final adauga faina. 

Pune faina treptat. Aluatul final este moale ca o plastilina, dar compact si fara sa aiba tendinta sa se desfaca. Rupe bucatele de aluat si cu mainile date prin faina fa bilute pe care apoi le turtesti ca pe chiftelute. 

Prajeste papanasii in ulei incins, circa trei-patru minute pe fiecare parte, la foc moale, ca sa se patrunda bine. Lasa-i pe hartie absorbanta, sa elimini excesul de ulei, apoi serveste-i cu smantana si dulceata. Bunica ii pudra cu zahar si atat, si erau senzationali! 

Exact dupa aceasta reteta poti sa faci si papanasi fierti. Fa bilute de aluat pe care le fierbi in apacare clocoteste. Lasa-i sa mai fiarba cateva minute dupa ce se ridica la suprafata. Serveste-i cu smantana indulcita cu putin zahar sau cu smantana si cascaval ras. Cand sunt gata, si ii scoti din oala in care au fiert, ii poti trece printr-un amestec de pesmet rumenit si zahar si ii servesti cu dulceata si smantana.

sursa: ziare 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete papanasi retete culinare retete desert sare gogosi aluat oala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1224 viz    0 com
1132 viz    0 com
2964 viz    0 com
2496 viz    0 com
1222 viz    0 com
1888 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1758 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034305 (s)