News Flash:

Panna cotta cu mango si cardamom

12 Ianuarie 2015
4390 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

100 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita pudra cardamom
1 lingurita si un sfert de gelatina
3-4 linguri de apa calda
cca 280 gr smantana
96 ml lapte

Pentru baza de mango:
putina pudra cardamom
1 lingurita zeama de lamaie
2 linguri zahar
cca 350 gr piure de mango

Mod de preparare:

Baza de mango:
Fierbe 2 minute, la foc mic, piureul de mango, pudra cardamom si zaharul. Ia apoi de pe foc si adauga zeama de lamaie. Omogenizeaza si lasa sa se raceasca. Greseaza usor bolurile in care vei pune panna cotta. Imparte baza intre ele, acopera-le si baga-le in frigider pentru 1-2 ore.

Pune gelatina la inmuiat in apa. Fierbe la foc mic laptele si smantana 1 minut, apoi pune zaharul si tine asa pana cand acesta din urma se dizolva. Amesteca ocazional. Dupa ce s-a topit de tot, amesteca-l cu gelatina, apoi toarna totul peste lapte, adaugand si cardamomul si vanilia. Scoate paharele din frigider, toarna in fiecare cate putin din compozitie, acopera-le inapoi si baga-le iar in frigider pentru 4-6 ore sau chiar peste noapte.
Inainte de servire decoreaza-le cu bucatele de mango.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

panna cotta retete italiene prajituri prajitura mango retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1440 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014553 (s)