News Flash:

Panettone este cozonacul italian extrem de apetisant, foarte bine crescut, dar pufos

20 Iunie 2019
417 Vizualizari | 0 Comentarii

Panettone este cozonacul italian extrem de apetisant, foarte bine crescut, dar pufos. De cele mai multe ori il gasiti in varianta clasica, simplu cu stafide. Desigur, exista foarte multe variante si umpluturi, dar multi se lasa pagubasi atunci cand citesc pe etichete lungul sir de aditivi, E-uri si chimicale care se regasesc in aceste produse delicioase. Dar poti prepara acasa un panettone gustos si sanatos, pentru weekend-uri lenese.

Iata de ce ingrediente ai nevoie

  • Faina – 600 g
  • Drojdie uscata – 1 lingurita
  • Apa calduta – 200 ml
  • Zahar – 100 g
  • 2 galbenusuri
  • Un iaurt mic natural
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Coaja rasa de la o lamaie (sa fie bio, pentru a fi o coaja comestibila)
  • Stafide – 100 g
  • Fructe uscate – 100 g
  • Unt topit – 1 lingurita
  • Zahar pudra – 50 g
  • Mod de preparare:

Dizolva drojdia in apa calda, in care ai adaugat zaharul. Apoi lasa aceasta compozitie 20 de minute intr-un loc cald, pentru a dospi. Apoi adaugati galbenusurile, iaurtul, untul topit, vanilia, coaja de lamaie, un varf de sare si treptat, cernit, faina. Framantati un aluat moale si elastic. Apoi lasa aluatul acoperit, sa creasca, intr-un loc cald.

Dupa ce a crescut, treci fructele uscate prin zaharul pudra, apoi incorporeaza-le in aluat. Pune aluatul in forma dorita, ideal este una rotunda si inalta, pentru a capata forma panettone pe care o gasim in comert. Dar il poti lasa si intr-o cratita rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina sau imbracata in foaie de copt. Pune produsul la cuptor, la 175 de grade, aproximativ 45 de minute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

panettone reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014904 (s)