News Flash:

Panettone cu ciocolata alba

22 Aprilie 2014
1586 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 gr ciocolata alba cu migdale
200 ml lapte
1 praf de sare
600 gr faina alba de grau
coaja rasa de portocale (eu am avut pudra din coaja de portocale)
100 gr unt topit
100 gr zahar pudra
50 gr stafide
1 pliculet drojdie uscata (7 gr)
2 oua
1 ou batut, pentru uns panettone
fulgi de midgale, pentru decor

Mod de preparare:

Cea mai simpla metoda de a obtine un aluat extrem de fin, elastic si bine framantat este sa folosim robotul de bucatarie, sau masina de paine (cum am facut si eu). Daca nu aveti la indemana aceste ustensile, aluatul se poate framanta si cu mana, astfel: intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, apoi se face o gropita in mijlocul lor, se adauga ouale, laptele si restul de ingrediente (cu exceptia fructelor si dulcetii de piersici) si se framanta cu grija, pana cand aluatul nu se lipeste de mana. Dupa acest procedeu, se incoproreaza fructele uscate.

Mai jos va redau procedeul pe care l-am urmat eu:

1. Se pun lichidele in cuva masinii de paine, apoi se adauga cele uscate (cu exceptia fructelor uscate si a ciocolatei). Se seteaza masina pe programul de framantat aluatul (15 minute).

2. Dupa ce programul s-a oprit, se adauga fructele uscate si ciocolata rupta in bucatele si se mai seteaza inca o data acelasi program.

3. Dupa scurgerea timpului, se seteaza masina pe programul dospire (90 minute in cazul meu).

4. Aluatul se scoate din cuva masinii, se mai framanta cateva minute pe masa infainata putin si se aseaza intr-o tava tapetata cu unt (tava mea a fost sub forma de inimioara medie din silicon, inalta de 14 cm). Se unge aluatul cu putin unt topit, sau ulei si se mai lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curent, pana cand se umple forma (in acest scop eu am folosit cuptorul preincalzit, dar cu focul stins).

Poate vrei sa incerci si un panettone cu cirese si scortisoara.

5. Se coace panettonele la foc mediu (175 grade), pana cand trece testul scobitorii (daca infigem o scobitoare in aluat, aceasta trebuie sa ramana curata atunci cand este scoasa din aluat). In plus, aluatul trebuie sa aiba o consistenta ferma si elastica la palpare.

6. Se scoate panettone din forma , dupa care se  unge cu ou batut si se presara fulgi de migdale. Se reintroduce in cuptorul fierbinte, pentru inca 5 minute. Asa va capata un luciu frumos. Se lasa sa se raceasca in forma bine de tot, dupa care se scoate din forma. Se portioneaza si se serveste, eventual pudrat cu zahar praf vanilat.

Panettone cu ciocolata alba recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete panettone panettone ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1625 viz    0 com
9951 viz    0 com
5191 viz    0 com
4353 viz    0 com
1108 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022350 (s)