News Flash:

Pandispan cu portocale

17 Februarie 2014
1951 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g faina alba de grau
80 ml ulei de floarea soarelui
250 g zahar brun
125 ml suc de portocale proaspat stors
5 oua
2 picaturi ulei esential de portocale
1/2 plic praf de copt

Pentru glazura:

50 ml suc de portocale
1 picatura ulei esential portocale
zahar pudra, in functie de cat de groasa doriti sa iasa glazura

Mod de preparare:


Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, pana cand mare parte din acesta se dizolva. Se adauga esenta de portocale, sucul de portocale si uleiul. Se omogenizeaza bine. Se adauga praful de copt si faina si se omogenizeaza bine. Se toarna aluatul intr-o forma de jena, unsa cu putin ulei in prealabil.

Tava cu pandispanul se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu (200 grade) pana cand trece testul scobitorii. Se scoate pandispanul din cuptor si se lasa la racit. Intre timp, se prepara glazura, amestecand sucul de portocale cu esenta si zahar pudra, pana cand capata o consistenta groasa.
Se toarna glazura usor peste pandispan, direct in tava, dupa care se lasa la racit complet, pana cand glazura se intareste. Se decoreaza cu felii de portocale, se portioneaza si se serveste.

Pandispan cu portocale recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pandispan pandispan portocale retete dulci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2569 viz    0 com
1046 viz    0 com
2931 viz    0 com
1440 viz    0 com
1485 viz    0 com
2930 viz    0 com
2588 viz    0 com
1235 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1782 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024179 (s)