News Flash:

Painite cu mac

21 Octombrie 2013
1029 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

550 gr faina
25 gr drojdie proaspata
100 ml ulei
1 lingurita de sare rasa
2 oua
50 gr unt
1 albus (pentru uns)
1 lingura zahar
50 ml lapte caldut

Mod de preparare:
 
Se pune faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc. Drojdia, laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin. Se lasa apoi la dospit.Cand drojdia s-a dospit se adauga uleiul, sarea, untul topit (nu fierbinte pentru ca se opareste drojdia), cele 2 oua intregi si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se framanta apoi cu mana. Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina sau daca este prea tare se mai adauga putin lapte. Depinde de faina fiecaruia. Aluatul trebuie sa semene cu o plastelina, usor de modelat.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale.
Fara sa le mai framantam le facem bilute rotunde si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu albusul nebatut, apoi se presara cu mac, chimen, susan etc. Se cresteaza usor deasupra si se baga la cuptor pana se rumenesc deasupra.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1885 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029968 (s)