News Flash:

Painite cu iaurt

10 Aprilie 2012
1345 Vizualizari | 0 Comentarii
Chifle cu iaurt
Ingrediente:

250 g faina secara
250 g faina alba
250 g faina premix pentru paine
150 g iaurt
1 ou
200 ml lapte dulce 3,5%
10 g drojdie proaspata
30 ml ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingura sare
lapte pentru uns painica
ulei pentru uns tava
seminte de susan

Mod de preparare:

Faina am cernut-o separat, apoi am adaugat-o intr-un castron si am amestecat-o. Drojdia am amestecat-o cu zahar si putin lapte caldut, .iar amestecul l-am pus in mijlocul „gramezii” de faina. Am lasat cateva minute, pana ce maiaua a crescut. Amestecand cu o lingura de lemn, am adaugat laptele caldut, iaurtul, sarea si oul. La urma am adaugat uleiul si am framantat cateva minute. Am pus aluatul intr-un vas acoperit cu un prosop, intr-un loc caldut, pentru o ora.Dupa perioada de dospire, cand aluatul si-a marit volumul, l-am rasturnat pe masa, am impartit in 7 bucati relativ egale, si am format 7 bilute, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Le-am lasat la crescut cca 30 minute, apoi am uns cu lapte caldut si am presarat seminte de susan. Am dat painica la cuptor pentru 35 minute, la 190 grade. Cand a fost gata, am pus painica intr-un prosop si am lasat asa infasurat sa se raceasca.
Painite cu iaurt pregatite de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina secara faina alba iaurt drojdie zahar sare ulei maiaua tava painica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1580 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021566 (s)