News Flash:

Painita cu lamaie

2 Februarie 2012
1487 Vizualizari | 0 Comentarii
Painita cu lamaie
Ingrediente:

110 g unt moale
coaja rasa de la o lamaie
150 g zahar
sucul de lamaie
2 oua
1 pliculet praf de copt
250 g faina
110 ml lapte

Mod de preparare:

In timp ce cuptorul se incinge la 180 de grade, batem untul cu coaja de lamaie si cu 150 de grame de zahar cu ajutorul unui mixer. Pe rand punem ouale, amestecand foarte bine. Dupa aceea punem si jumatate din lapte si faina. Cand s-au incorporat, adaugam restul de lapte si fainaa. Aluatul rezultat il punem intr-o tava si dam la cuptor pentru trei sferturi de ora.
Intre timp, zaharul ramas il amestecam cu sucul de lamaie. Cand scoatem painea din cuptor, o ungem cu sucul indulcit.
Aceasta paine poate si servita cu lapte, la micul dejun, dar poate fi luat si ca sandvis sau pachet la munca, scoala etc.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

unt zahar oua faina lapte cuptorul cuptor paine micul dejun sandvis scoala
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1442 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021155 (s)