News Flash:

Painici cu unt, usturoi si patrunjel. Perfecte alaturi de orice friptura sau gratar

13 Ianuarie 2017
20530 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 baghete
15 catei usturoi
200 gr unt
foarte putina sare recristalizata fina
putin piper negru macinat
caterva frunzulite de patrunjel proaspat

Mod de preparare:

Se toaca marunt patrunjelul si cateii de usturoi. Se amesteca impreuna cu untul moale si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se taie painica in diagonala in felii groase de 2-3 degete, dar nu complet.

Cu ajutorul unui cutit se introduce umplutura intre felii (cam o lingurita), iar restul ramas se intinde pe toata suprafata exterioara a baghetei. Se pune bagheta bucata de folie de aluminiu si se sigileaza bine la capete.
Se da bagheta la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute, apoi se intoarce si se mai lasa inca 10 minute. Se scoate bagheta din cuptor, se desface cu grija folia (atentie la aburii fierbinti!) si se lasa cateva minute sa se raceasca.

NOTA: Pentru gratar, trebuie micsorat timpul de coacere la 3-4 minute pe fiecare parte.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

bruschete baghete usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1719 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021516 (s)