News Flash:

Painici cu masline

6 Mai 2011
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
Painici cu masline
Ingrediente: 500 gr faina 1 lingurita rasa de sare 1 cub de drojdie proaspata (25 grame) 3 linguri ulei de masline 2 linguri iaurt 220 ml apa masline negre si verzi taiate rondele 1 lingura ulei de masline si un galbenus pentru uns Mod de preparare: Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc, unde se pune maiaua. Se amesteca cu un pic de faina maiaua si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit se pune sarea, uleiul de masline, iaurtul si cate putin din apa calda (nu fierbinte). Se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot, apoi se trece la framantatul cu mana. Cine are robot sau masina de facut paine poate framanta aluatul acolo. Daca se lipeste se mai adauga un pic de faina (nu mai mult de 50 grame). Aluatul se imparte in 10 sau 11 parti egale. Se fac bilute rotunde si se pun in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Se lasa la dospit 1 ora, ferit de curentii de aer. Dupa ce s-au dospit se intind cu sucitorul bilutele si se pun maslinele taiate. Se aduna marginile ca la o bocceluta si se lipesc prin presare. Se pun in tava cu marginile lipite in jos. Se ung cu un galbenus de ou frecat cu 1 lingura de ulei de masline. Se cresteaza painicile cu 2 linii cu un cutit zimtat. Se mai lasa 20 minute, apoi se baga la cuporul incins la 180 grade. Le scoatem cand s-au rumenit si le acoperim cu un servet sa se inmoaie putin crusta. Se servesc atat calde cat si reci.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua pane zahar placinte masline mere
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1119 viz    0 com
2034 viz    0 com
2016 viz    0 com
917 viz    0 com
987 viz    0 com
1453 viz    0 com
2468 viz    0 com
2995 viz    0 com
1851 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013215 (s)