News Flash:

Painici coapte - Sunt delicioase! Am facut aseara si nu a mai ramas nimic in farfurie!

16 Ianuarie 2017
9801 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca vrei sa impresionezi, trebuie sa incerci ceva nou. O masa italieneasca, dar inovativa, painici coapte, este alegerea de care ai nevoie, potrivit e-retete-.ro.

Ingrediente:

350 gr faina alba BL55/550
50 gr faina aiba de tip 480
100ml apa calduta
125ml lapte caldut
1 lingurita zahar
1/2 plic de drojdie uscata
1 lingura de ulei
25gr untura de porc/rata
1 lingurita cu varf de sare

Mod de preparare:


Intai de toate, amestecati laptele cu zaharul si apa. Adaugati drojdia si lasati intr-un loc mai cald pana cand se formeaza spuma deasupra. Adaugati toate ingredientele, an afara de sare, apoi framantati 5 minute in masina de paine sau robotul de framantat.
Dupa aceea, dizolvati sarea in foarte putina apa, 2-3 linguri, apoi continua framantarea. Compozitia se va baga intr-un castron uns cu ulei si se lasa timp de o ora, la crescut. Dupa timpul asteptat, impatureste aluatul in 4 si mai lasa-l inca o ora.
Intindeti aluatul, astfel incat sa aiba 1cm grosime, apoi cu un pahar puteti incepe sa faceti forme rotunde. Acestea le veti pune in doua tavi si le veti acoeri in 2 pungi de plastic, apoi se lasa la crescut 30 de minute.
Incingeti o tigaie antiaderenta, unde se asaza bucatile rotunde de aluat si se coc pentru 3 minute pe fiecare parte.
Se scot painile si se servesc sandwichuri sau oricum doriti dumneavoastra. Pofta buna!

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

painici coapte tigelle painici italienesti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1921 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026731 (s)