News Flash:

Painici aducatoare de noroc

24 Mai 2011
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
Painici aducatoare de noroc
Ingrediente: 550 gr faina 25 gr drojdie proaspata 100 ml ulei 1 lingurita de sare rasa 2 oua 50 gr unt 1 albus (pentru uns) 1 lingura zahar 50 ml lapte caldut Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc. Drojdia, laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin. Se lasa apoi la dospit. Cand drojdia s-a dospit se adauga uleiul, sarea, untul topit (nu fierbinte pentru ca se opareste drojdia), cele 2 oua intregi si se amesteca cu o lingura de lemn. Se framanta  apoi cu mana. Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina, sau daca este prea tare se mai adauga putin lapte. Se imparte aluatul in 12 bucati egale. Fara sa le mai framantam le facem bilute rotunde si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu albusul nebatut, apoi se presara cu mac, chimen, susan, etc. Se cresteaza usor si se baga la cuptor pana se rumenesc deasupra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paine faina zahar unt oua lapte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1220 viz    0 com
1334 viz    0 com
1030 viz    0 com
1498 viz    0 com
1983 viz    0 com
1121 viz    0 com
2011 viz    0 com
1034 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1550 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013424 (s)