News Flash:

Painica din aluat cu dovleac

29 Februarie 2012
1464 Vizualizari | 0 Comentarii
Painici pufoase cu aluat din dovleac
Ingrediente:

130 g piure de dovleac
280 g faina
40 g zahar
1 1/2 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
80g - 90 ml lapte
40 g unt moale
umplutura dupa preferinta

Mod de preparare:


Se amesteca intr-un bol incapator faina, zaharul, drojdia, sarea. Se formeaza aluatul incorporand dovleacul si laptele caldut. La final se framanta aluatul cu unt cel putin 20 minute. Se lasa sa creasca o ora, intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu un prosop de bucatarie sau folie alimentaraSe imparte aluatul in 12-13 buc, de aprox. 45 gr fiecare. Se lasa sa se odihneasca acoperite, 15 minute. Se aplatizeaza aluatul, se pune o lingurita de umplutura, se aduna marginile si se formeaza o minge de aluat. Se ung cu ou batut, se coc timp de 15-20 min in cuptorul incins la 180 grade.
Painici pufoase cu aluat din dovleac pregatite de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Painici_pufoase_cu_aluat_din_dovleac
faina zahar drojdie uscata sare lapte unt umplutura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013373 (s)