News Flash:

Paini innodate

1 Martie 2012
1345 Vizualizari | 0 Comentarii
Paini innodate
Ingrediente:

500 g faina 00
18 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata)
50 g ulei de masline
250 g apa
un galbenus
6 g zahar
12 g sare
   
Mod de preparare:

Intr-un vas punem apa calduta, adaugam drojdia farimitata, zaharul, uleiul si galbenusul, zbatem bine ingredientele, adaugam jumatate din faina (cca 250 g) si amestecam cu o lingura din plastic, pina se incorporeaza bine toata faina. Adaugam sarea (atentie, amestecam bine, pentru ca drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea), adaugam cca 150 g de faina si amestecam bine pina se incorporeaza toata faina. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul, presaram un pic de faina pe aluat si pe miini, apoi cu degetele ne apucam de framintat, deci cu ajutorul degetelor, nu stiu cum sa explic, nu framintam cu pumnii, ci cu degetele framintam si rulam aluatul catre noi, aluatul se va forma ca un snur gros... il intoarcem si incepem din nou procesul de framintare. Daca vedem ca aluatul se lipseste de masa, presaram cite un pic si pe masa si deasupra aluatului (bineinteles ca luam din faina care a ramas, adica cele cca 100 g). Dupa ce s-a incorporat toata faina in aluat, framintam in liniste, pentru ca sigur nu se va lipi de masa (cca 15-20 de minute). Presaram un pic de faina in vasul in care a fost initial aluatul, acoperim cu o folie transparenta si in cuptorul aragazului in care am aprins doar beculetul, lasam la dospit timp de doua ore.

Acum, rasturnam din nou aluatul pe masa de lucru, impartim in 8 bucati (cca 100 g piinita, adica un pic mai mult), aplatizam aluatul (pentru fiecare piinita pe rind) mai mult pe latime, indoim o parte din aluat cam pe jumatate si cu degetele "il sigilam", indoim din nou, sigilam, apoi dam forma de snurulet aluatului, il innodam (sau ii dam forma dorita) si punem piinitele in tava cuptorului tapetata cu hirtie de copt. Daca dorim, putem stropi piinitele si punem seminte de susan, mac. Acoperim din nou cu folie transparenta sau o punga de nylon, bagam tava in cuptorul unde avem beculetul aprins si lasam la dospit 45 de minute pina la o ora.
Paini innodate pregatite de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina 00 drojdie apa galbenus zahar sare paini innodate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1546 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015434 (s)