News Flash:

Painea - PERICOL PENTRU SANATATE! Iata ce se intampla in organismul tau daca mananci acest aliment!

19 August 2016
2117 Vizualizari | 0 Comentarii
Graul integral este transformat in faina foarte fina si acest proces, cu toate ca face ca painea sa-si pastreze nutrientii, ne determina s-o digeram foarte rapid.

Astfel, amidonul din paine ajunge rapid in tractul digestiv si intra in sange ca glucoza, provocand cresterea brusca a nivelului de zahar si producerea unei cantitati mari de insulina. Insa, dupa acest proces, urmeaza intotdeauna o scadere la fel de rapida a nivelului de zahar, ceea ce duce la apritia senzatiei de foame la scurt timp dupa ce tocmai am mancat.

Mai mult decat atat, unele zaharuri, atunci cand interactioneaza cu proteinele din corp, pot provoca glicare la nivel celular, ceea ce duce la imbatranire, mai sustin medicii. Glicarea este un proces biochimic in care proteinele primesc o parte dintr-un zahar, ceea ce le face sa-si piarda functionalitatea. Prin glicare pot fi afectate proteine foarte importante. In plus, daca graul a fost in prealabil tratat cu substante chimice, organismul nostru are de suferit inca o data. Solutia ar fi sa consumam paine cu moderatie si nu la fiecare masa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

retete paine aluat paine faina integrala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1466 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017774 (s)