News Flash:

Painea din comert are cel putin 5 E-uri!

13 Septembrie 2013
1280 Vizualizari | 0 Comentarii
Painea pe care o punem zi de zi in cosul de cumparaturi nu este chiar la fel de sanatoasa ca cea pe care o facea bunica acasa. Un studiu facut pe produsele romanesti arata ca cele mai multe sortimente au multe E-uri.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons  a realizat un studiu pe etichetele  produselor de panificatie tip paine ce se regasesc pe piata din Romania. In cadrul studiului au fost analizate 80 de tipuri de paine, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii acestei asociatii.

Daca nu stii intre ce sa alegi - paine cu faina integrala de grau, paine din amestec de fainuri si tarate, paine alba sau neagra, iti putem spune un singur lucru - toate aceste sortimente au peste 5 tipuri diferite de E-uri, depinde de producator.

Doar cateva dintre E-urile din paine: E475 (esteri poliglicerici ai acizilor grasi); E471 (mono si digliceride ale acizilor grasi); E322 (lecitina din soia); E330 (acid citric); E 262(ii) (diacetat de sodiu); E270 (acid lactic); E263 (acetat de calciu); E223 (metabisulfit de sodiu); E471 (mono si digliceride ale acizilor grasi); E200 (acid sorbic); E282 (propionat de calciu); E481 (stearoil-2-lactilat de sodiu).

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paine e475 e322 e330 acid lactic acid sorbic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1617 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029785 (s)