News Flash:

Painea cu sana

17 Iunie 2012
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g faina alba
200 ml sana
25 g drojdie
1 ou fazan
100 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline
seminte de in
1 lingura rasa sare

Mod de preparare:

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol. Drojdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am lasat-o sa creasca punand-o in mijlocul fainii.
Cand drojdia a scescum, am amestecat turnand si restul de apa, iar apoi sana. Am incorporat si oul, iar la final semintele de in
Am framantat aluatul pana a devenit elastic (cca 10 minute), adaugand treptat si uleiul de masline. Am pus bila intr-un vas, pe care l-am acoperit cu folie, si am lasat la crescut.
Pe masa infainata am format painica, pe care am pus-o intr-un vas de yena uns in prealabil. Am acoperit vasul cu folie si am mai lasat la crescut 30 minute. Am dat vasul la cuptorul preincalzit, in care imediat am aruncat o ceasca de apa, intr-o tava asezata pe fundul cuptorului, inchizand rapid usa.
Am lasat painica la cuptor 40 minute.
Paine cu sana si seminte de in pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina alba sana drojdie ou fazan apa sare aluatul painica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1840 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033210 (s)