News Flash:

Paine umpluta

24 Mai 2011
1861 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine umpluta
Ingrediente: 1 kg faina 500ml apa 150ml ulei de masline 2 lingurite sare 2 lingurite zahar 40g drojdie uscata 200g praz (partea verde) 100g ardei kapia rosu sau gras 100g masline 100g branza telemea 2 linguri rozmarin 1 lingura seminte de mac Mod de preparare: Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10 min. Turnam deasupra faina cernuta si framantam coca, cam 20 min, dupa care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 1 ora). Intre timp spalam prazul  si-l taiem fideluta. Ardeiul il taiem cubulete. Maslinele le feliem. Branza telemea o maruntim (sau o radem) si o amestecam cu 1lingura rozmarin. Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei si calim cam 5 min prazul (atat cat sa se inmoaie) dupa care-l scoatem intr-un bol si calim ardeiul in acelasi ulei. Ungem doua forme de chec cu lingura de ulei ramasa. Aluatul dospit, il impartim in doua, intindem o foaie si presaram pe rand  cate jumatate din umpluturile pregatite, dupa care rulam si punem painicile in formele pregatite si le lasam inca 30 min la dospit. Ungem cu putin ulei de porumb deasupra si presaram pe una mac si pe cealalta rozmarin. Le coacem la foc potrivit 1h.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

paine faina placinte zahar busuioc masline bacon floarea soarelui
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1057 viz    0 com
1922 viz    0 com
975 viz    0 com
1185 viz    0 com
2387 viz    0 com
1081 viz    0 com
1653 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1578 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013265 (s)