News Flash:

Paine sub forma de floare, pentru sarbatori

12 Aprilie 2017
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350 g faina alba
20 g drojdie proaspata
220 ml apa calduta
1 lingurita otet
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura ulei masline
1 lingura ulei de masline ptr uns tava
seminte de mac

Mod de preparare:

Drojdia am frecat-o cu zaharul pana s-a inmuiat si am amestecat cu putina apa (cam jumatate din toata cantitatea). Am lasat 10 min. la crescut. Am amestecat faina cu amestecul de drojdie.
Am adaugat si restul de apa si otetul, si am framatat. Cand a prins consistenta am adaugat uleiul, continuand framantatul.
La final am pus sarea, continuand framantatul cca 10 min
Am lasat la crescut vre-o 50 minute, intr-un vas acoperit cu folie. Si cam asa arata dupa dospit:

Citeste si Sa va arat cum se face pasca cu branza dulce. In doar 9 pasi

Am rasturnat aluatul pe masa infainata, am impartit in 7 bucati aproape identice, creand bilute, pe care le-am asezat intr-o forma (eu am folosit o forma de tarta) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline. Am lasat la crescut vre-o jumatate de ora. Cand a crescut frumos, am "uns" cu apa si am presarat seminte de mac. Am dat-o la cuptorul preancalzit la 220 grade, iar imediat dupa ce am bagat painea la cuptor, am varsat o ceasca de apa intr-o tava aflata pe fundul cuptorului, si am inchis rapid usa. Astfel vaporii vor da painicii o crusta crocanta. Am lasat painica la cuptor cca 30 minute.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina alba otet ulei masline
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1370 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012717 (s)