News Flash:

Paine pentru Paste

11 Aprilie 2014
1598 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 1/2 cesti de faina
5 oua vopsite
1/4 ceasca de zahar
1 lingurita de sare
2 linguri de unt topit
7 g de drojdie uscata
2/3 ceasca de lapte
2 linguri de unt
2 oua

Mod de preparare:

Amesteca o ceasca de faina cu zaharul, sarea si drojdia. Intr-o cratita mica, amesteca laptele si untul si incalzeste-le, dar nu le fierbe. Adauga treptat laptele in mixul cu faina, amestecand constant. Incorporeaza 2 oua si 1/2 ceasca de faina. La sfarsit, adauga faina ramasa, putin cate putin, amestecand constant. Presara faina pe un blat neted si framanta coca pana cand devine elastica, timp de 8-10 minute.

Unge cu ulei un bol mare si lasa coca la dospit in el timp de o ora. Imparte coca in doua parti egale si ruleaza-le. Rasuceste-le si asaza-le intr-o forma circulara. Cu ajutorul unei linguri formeaza "cuiburi" care sa aiba forma unor oua.
Coace painea in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 45 de minute, apoi unge-o cu untul topit. Mai las-o la copt inca 50-55 de minute.
Painea delicioasa pentru masa de Paste se serveste cu orice alt preparat specific acestei sarbatori si este foarte gustoasa chiar si dupa ce s-a racit. Se potriveste de minune cu drobul. Inainte sa o servesti, decoreaz-o cu ouale vopsite.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paine paine paste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2241 viz    0 com
1783 viz    0 com
4822 viz    0 com
2888 viz    0 com
3473 viz    0 com
2745 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020175 (s)