News Flash:

Paine impletita dublu

24 Mai 2011
2482 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine impletita dublu
Ingrediente: 1 kg faina 1 lingurita de sare 1 lingura mare de zahar brun 30 g drojdie proaspata 10 lingurite lapte praf 480 ml apa calduta 50 ml ulei 50 g unt topit susan si mac pentru ornat+1 lingura de unt topit Mod de preparare: Se ameteca apa calduta cu sarea si zaharul brun, apoi se pune drojdia si se amesteca bine, dupa care le pun la masina de paine (programul framantat+dospit); se pune faina uleiul si untul topit si laptele praf. Dupa ce a dospit bine se imparte aluatul in 2 parti si se fac 2 paini in forma de cozonac sau in ce forma doriti. Dupa ce i-ati dat forma dorita, o puneti in tava unsa cu putin ulei apoi se lasa sa cresca 30 minute dupa care se ung cu putin unt topit, se pune susan, mac sau chiar zahar brun si va avea o culoare foarte placuta. Se pune la cuptor pentru 30-35 minute la 160-170 grade. Pentru paine impletita dublu faceti 6 bastonase apoi le impletiti cate 3 fiecare si apoi ambele impreuna. Iar cea simpla e impletita in 3 din trei bastoane.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paine faina rulou zahar unt floarea soarelui
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1141 viz    0 com
1709 viz    0 com
1638 viz    0 com
1066 viz    0 com
5007 viz    0 com
1212 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019969 (s)