News Flash:

Paine floarea-soarelui

26 Aprilie 2012
10274 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine floarea soarelui
Ingrediente:

500 g faina
2 oua
o lingura otet sau o lingura suc de lamaie
2 linguri ulei de floarea-soarelui
o lingurita zahar
7 g sare
250 ml lapte caldut
20 g drojdie proaspata
60 g unt topit
un galbenus pentru uns + o lingura lapte

Mod de preparare:

Intr-un castronel punem drojdia bucatele impreuna cu zaharul, o lingurita de faina si 100 ml lapte caldut. Le amestecam bine, acoperim si lasam pana vedem ca deasupra laptele face putina spuma. In alt castronel adaugam restul de lapte si ouale, le zbatem bine, adaugam ulei si sarea si amestecam pina se topeste sarea. Am adaugat peste drojdie faina cernuta, apoi compozitia de lapte si otetul si am framintat aluatul timp de 15 minute. Vom obtine un aluat elastic, pe care-l acoperim si-l lasam la dospit cel putin doua ore, pana vedem ca si-a dublat volumul. Daca aluatul il avem intr-un alt vas, acoperim cu un prosop umezit si-l punem intr-un loc cald ferit de curentii de aer.

Dupa cele doua ore, rasturnal aluatul pe masa de lucru infainata, impartim in patru parti, apoi fiecare bucata o impartim din nou in patru, va trebui sa obtinem 16 bucati (eu am impartit aluatul in bucati de cca 53 g una). Acoperim cu prosopul umezit si luam cite o bucata, o intindem cu sucitorul, ii dam forma rotunda sau mai putin rotunda, asta nu conteaza prea mult, ungem cu untul topit dar rece, adaugam o alta foaie de aluat deasupra, in total patru foi (sper ca ati inteles ce-am scris pina acum), rulam foile de aluat ca pe o rulada, nu strangem prea tare si taiem aluatul cu un cutit foarte fin.
 
Facem asa cu toate foile de aluat, deci patru bucati una peste alta, unse cu unt topit, inclusiv ultima foaie. Punem bucatile de aluat taiate intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina si lasam din nou la dospit pentru cel putin 30 de minute. Ungem cu galbenusul zbatut amestecat cu o lingura de lapte si presaram seminte de susan deasupra. Acoperim piinea cu o coala de hirtie de copt si dam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru circa 40 de minute. Scoatem din cuptor, lasam la racit.
Paine floarea-soarelui pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina oua otet zahar sare lapte drojdie unt galbenus castronel vas
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1830 viz    0 com
2614 viz    0 com
5172 viz    0 com
1282 viz    0 com
2144 viz    0 com
2358 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1597 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014337 (s)