News Flash:

Paine fara framantare - 5 ingrediente

22 Ianuarie 2016
3581 Vizualizari | 1 Comentarii
Paine fara framantare - 5 ingrediente

Ingrediente:

cca 900 gr faina alba
110 gr faina integrala
530 ml apa
2 lingurite jumatate sare kosher
3/8 lingurita drojdie uscata

Mod de preparare paine fara framantare:

1. Pune ambele tipuri de faina, sarea si drojdia uscata intr-un bol mare si amesteca foarte bine. Fa o gaura in mijloc.
2. Pune apa in gaura din mijloc (sa fie la temperatura camerei). Amesteca folosind o spatula. E gata atunci cand se desprinde usor de marginile bolului. La inceput, compozitia va parea ori prea umeda, ori sau prea uscata.
3. Acopera bolul cu folie alimentara si lasa-l deoparte in jur de 12-18 ore. In acest timp isi va tripla volumul.
4. Dupa ce expira timpul, baga o spatula in aluat si amesteca. Astfel scoti din el cat mai mult aer cu putinta.
5. Pune un prosop curat pe masa, presara faina din abundenta pe el si pune apoi aluatul. Da-i o forma rotunda, presara iarasi faina si seminte (daca vrei), acopera-l cu marginile prosopului si lasa-l deoparte 100 de minute.
6. Incinge apoi cuptorul la 260 de grade Celsius si baga in el, la incins, o tigaie din fonta.
7. Scoate tigaia dupa 20 de minute, rastoarna in ea aluatul, apoi baga inapoi in cuptor si acopera cu un capac.
8. Dupa 30 de minute scade temperatura la 255 de grade Celsius si ia capacul de pe vas. Mai tine aceasta paine fara framantare in cuptor maxim 11 minute (in acest timp se formeaza o crusta foarte frumoasa).
Serveste o felie de paine fara framantare cu gem de gutui.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat paine paine framantare faina paine coca paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

CharlesLouff  | #1328
wh0cd888525 paxil
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020562 (s)