News Flash:

Paine fara framantare

24 Mai 2011
974 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine fara framantare
Ingrediente: 900 g faina 650 650 ml apa calduta 1/2 lingurita drojdie uscata 2 lingurite sare Mod de preparare: In prima zi, seara pregatesti coca pe care o lasi la crescut minim 12 ore (daca e vara). Coca se face amestecand faina cu sarea si drojdia, apoi adaugand apa. Toate se amesteca cu o lingura/paleta cam 3 minute, ca sa se absoarba apa uniform si sa se mai duca din cocoloase. Pui coca intr-un castron mare si o acoperi cu folie de plastic. Lasi castronul undeva sa nu fie curent, cel mai bine in cuptor. A doua zi, presari putina faina pe masa de lucru si torni coca. Ea trebuie sa fie foarte moale, dar sa poti lucra cu ea, cam ca la ciabatta. Presara putina faina si pe coca sa nu ti se lipeasca de degete si preseaz-o putin ca sa scoti gazele din ea. Fa o bila si pune-o la loc in castron, acopera-l din nou si lasa sa mai creasca pana ce se incalzeste cuptorul (cam 1/2 ora). Pune oala de fonta/lut/Jena in cuptor si incalzeste la temperatura maxima. Cand s-a incalzit foarte bine, scoate oala cu mare grija ca e fierbinte tare. Pune coca in ea, cresteaz-o putin, pune capacul si lasa la cuptor cam 30 min la 220 C. Dupa asta scoate capacul iarasi cu mare grija sa nu te arzi si mai lasa cm 15 minute, ca sa se coloreze crusta. Scoate oala din cuptor, lasa painea sa se racoreasaca putin, apoi pune-o sa se raceasca pe un gratar. Las-o sa se raceasca bine, nu o taia inainte, ca altfel e cam cleioasa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paine diverse faina
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

898 viz    0 com
1049 viz    0 com
1068 viz    0 com
1441 viz    0 com
934 viz    0 com
1056 viz    0 com
1639 viz    0 com
1111 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1621 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018306 (s)