News Flash:

Paine facuta cu bicarbonat

31 Iulie 2013
1668 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350 g faina (alba 550 sau 650 sau o combinatie intre faina alba si faina integrala)
2 lingurite seminte de chimen
1 1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
280 ml lapte batut sau iaurt de baut

Mod de preparare
:

Incinge cuptorul la 180C (daca e cu ventilatie) sau 200C. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si semintele de chimen intr-un bol mare. Fa o gaura in mijlocul lor si toarna incet lapte batut amestecand in acelasi timp, astfel incat sa formezi un aluat moale.

Scoate-l pe blatul de lucru pudrat cu faina si framanta-l in jur de 5 minute. Formeaza din el o paine rotunda cu diametrul de 20cm si aseaza-o intr-o tava pe o hartie de copt unsa. Cresteaza un X la suprafata ei, unge-o cu lapte si tine-o la cuptor timp de 30-35 de minute.

Este gata daca a crescut putin si atunci cand bati in ea suna a gol. Lasa-o sa se raceasca pe un gratar.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina apte batut gratar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1796 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029521 (s)