News Flash:

Paine elvetiana

23 Aprilie 2012
7617 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine elvetiana
Ingrediente:

500 g faina 0
80 g unt
20 g drojdie proaspata
250 ml lapte
un ou
o lingurita sare
o lingurita zahar
un galbenus + 2 lingurite lapte (pentru uns)

Mod de preparare:

Am amestecat drojdia cu zaharul, iar cu o lingurita am frecat pana s-a topit zaharul si s-a topit drojdia. In cuva masinii de facut piine am pus faina cernuta, apoi am adaugat drojdia, untul topit dar caldut, oul zbatut foarte putin la care am adaugat un pic de lapte cald pentru ca oul era de la frigider, am adaugat apoi tot laptele cald si am inceput sa framant aluatul. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele adaugam si sarea. Lasam aluatul la dospit timp de o ora, bineinteles ca acoperim cu o folie ca sa aiba caldura aluatul.
Dupa o ora, rasturnam aluatul pe masa de lucru, impartim aluatul in doua si formam doua lungi cordoane de circa 60 cm (atentie, nu ungem masa de lucru cu nimic, nici faina, nici ulei, pentru ca asa putem rula mult mai usor aluatul).
Asezam cordoanele unul peste altul in forma de cruce, iar cordonul de dedesubt il trecem peste celalalt ca in poza, deci tot cam in forma de cruce va fi. Apoi acelasi lucru facem si cu celalalt cordon. Acoperim painea si o lasam la dospit circa 30 de minute, timp in care dam drumul la aragaz la 220 de grade. Dupa ce a trecut jumatatea de ora, cu pensonasul ungem painea cu galbenusul zbatut cu lapte si bagam tava la cuptor timp de circa 35 de minute.
Scoatem painea de la cuptor si o lasam sa se raceasca bine inainte de a taia din ea.
Paine elvetiana pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina 0 unt drojdie lapte sare zahar galbenus tava cuptor paine elvetiana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2024 viz    0 com
1303 viz    0 com
1852 viz    0 com
2320 viz    0 com
2298 viz    0 com
2218 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1684 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019498 (s)