News Flash:

Paine decorativa Cosite

18 Mai 2011
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine decorativa Cosite
Ingrediente: 500 gr faina 4 linguri ulei de palmier (neaparat) 300 ml apa calduta (nu fierbinte) plus o lingura plina de apa 1 lingurita si 3/4 sare o lingura zahar un plic drojdie uscata doua linguri lapte un galbenus pentru uns Mod de preparare: 1. Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia , deasupra zaharul, apoi uleiul si incepem sa framantam adaugand cate putina apa pana o punem pe toata. 2. Nu framantam mult, doar cat sa obtinem un aluat elastic si moale. 3. Acoperim cu o folie si un servet curat si lasam la dospit o ora pana isi dubleaza volumul. 4. Rasturnam aluatul pe masa de infainat si modelam trei snururi lungi de  aprox. 50 cm. 5. Le impletim ca pe cosite. 6. Rupem capetele si indreptam cositele care formeaza un arc de cerc. 7. Asezam cositele pe hartie de copt direct in vasul de paine (am folosit vasul roman rotund) 8. Din capete facem o biluta de aluat pe care o impartim in trei snurulete mai mici pe care le impletim din nou ca pe cosite. Le asezam sub cositele mari. 9. Lasam la crescut la loc cald acoperind vasul  cu un servet. 10. Cand au crescut pana in buza vasului ungem cu lapetele (caldut) amestecat cu galbenus si dam la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute. In functie de cuptor daca inca nu este coapta reducem temperatura la 180 grade si ma lasam inca zece minute. Sursa: bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina carnat lapte galbenus
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3405 viz    0 com
2836 viz    0 com
2675 viz    0 com
3108 viz    0 com
1659 viz    0 com
1067 viz    0 com
1271 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1726 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020382 (s)