News Flash:

Paine de casa ca pe vremea bunicii - Cum sa o faci cu miez pufos si crusta usor crocanta

17 Octombrie 2016
12627 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

1 kg de faina
50 gr drojdie proaspata
putina sare
o lingurita rasa de zahar
50 gr unt
500 ml apa

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in putina apa calduta, apoi amestec-o cu sarea, zaharul si cateva linguri de faina. Lasa maiaua la crescut in jur de 15-20 de minute.
2. Pune-o apoi intr-un bol, adauga restul de faina, untul si apa calda si framanta foarte bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Daca aluatul continua sa ti se prinda de maini, mai pune faina.
3. Acopera ligheanul cu un prosop si tine aluatul intr-un loc caldut.
4. Dupa o ora, timp in care si-a dublat volumul, pune-l pe masa infainata si mai framanta-l cateva minute.
5. Apoi trece cu sucitorul peste el de cateva ori, ca sa obtii o foaie de aluat.
6. Ruleaz-o dintr-un capat in altul si pune-o intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.
7. Cresteaza painea cu un cutit si unge-o cu putin unt.
8. Baga tava in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru circa 50-60 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat paine retete paine paine casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

CharlesLouff  | #1322
wh0cd453451 found it Order Requip synthroid
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1683 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025473 (s)