News Flash:

Paine de casa (2)

24 Mai 2011
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine de casa2
Ingrediente: 300 ml lapte caldut 500 gr de faina de calitate superioara 30 gr de drojdie proaspata 1 lingurita de zahar 1 lingurita de sare 2 linguri de ulei fara miros Pentru ungerea painii: 1 ou 1 lingura de lapte Mod de preparare: Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut intr-un bol. Se cerne putina faina deasupra ei si se pune bolul la un loc caldut pentru 30-40 minute pana se va ridica drojdia. Se va ridica undeva de 2 ori. Separat, intr-un vas mai mare se cerne faina. Se toarna peste ea tot continutul din vasul cu drojdie  si  framintati aluatul pina se va dezlipi de pe maini. In timpul framantarii se ung mereu  mainile cu ulei si se framinta cca 5-7 minute. Aluatul va fi elastic si moale la pipait. Aluatul framantat se rastoarna pe partea cealalta in vasul care a fost framantat si se lasa sa creasca aproximativ 2 ore - totul depinde de temperatura camerei. Se framanta in continuare si se pune in forma pentru coacerea painii, care se unge in prealabil cu putin ulei. Aluatul trebuie sa  umple forma pe jumatate. Se lasa din nou sa creasca la un loc caldut. Se incalzeste cuptorul la temperatura de 190-200C. Inainte de a fi dat la cuptor se unge deasupra cu oul batut cu laptele. Se coace in cuptorul incalzit bine timp de 40-45 minute. Dupa 10 minute de coacere se scade la temperatura de 170 C. Painea gata coapta se scoate din cuptor, din tava si se pune pe un gratar, sa se raceasca.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

paine lapte faina zahar
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4956 viz    0 com
1187 viz    0 com
1282 viz    0 com
1201 viz    0 com
1266 viz    0 com
1463 viz    0 com
942 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1661 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019568 (s)