News Flash:

Paine de casa

24 Mai 2011
961 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine de casa1
Ingrediente: 1 kg faina alba 500 ml apa calduta (2 cani) 1 lingura drojdie uscata (7-10 grame) 4 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui 1 lingura rasa de sare fina Mod de preparare: Punem faina intr-un vas mai marisor, facem o gaura la mijloc si adaugam cele 2 cani de apa calduta, in care am dizolvat si drojdia. Adaugam apoi uleiul si sarea si amestecam pana nu se mai lipeste. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Dupa ce a crescut, se adauga putina faina si se framanta iar ca sa descreasca aluatul, dupa care se modeleaza in forma dorita  in tava pregatita in prealabil. Se lasa iar la crescut, se unge usor painica cu ulei de masline dupa care o introducem in cuptorul incalzit cu cateva minute inainte. Cand s-a rumenit dedesubt se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa rece si se acopera cu un prosop curat si se lasa asa pana se inmoaie coaja (15 - 30 min). Din aceasta compozitie avem: o paine in tava rotunda (23-24 cm), sau in tava normala de cuptor 2 franzele cu lungimea de 40 cm.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paine placinte
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1645 viz    0 com
1059 viz    0 com
1260 viz    0 com
2143 viz    0 com
1967 viz    0 com
3344 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1832 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020517 (s)