News Flash:

Paine cu susan si quinoa

11 Aprilie 2013
1951 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

faina cat cuprinde
60 gr quinoa
50 gr seminte de susan (de preferat ar fi cel integral, dar e bun si susanul din comert, daca nu gasiti)
75 ml lapte
1 cub drojdie proaspata
1 praf zahar
1 lingurita sare
2-3 linguri ulei (optional)

Mod de preparare:

Intai am spalat quinoa in 4-5 ape, apoi am lasat la inmuiat cca 3 ore (am facut asta, deoarece quinoa are tendinta sa germineze rapid, ceea ce-i activeaza enzimele si ii sporeste mult capacitatile nutritive). Apoi am fiert bobitele in apa (1 parte quinoa, 2 parti apa), am lasat 15 min. sa se  umfle (pur si simplu am acoperit craticioara cu un capac). Intre timp, am pregatit maiaua: am incalzit putin laptele, am dizolvat drojdia, am pus praful de zahar si cateva linguri faina, am amestecat bine si am lasat sa dospeasca putin. Dupa ce maiaua mea a inflorit, am adaugat quinoa fiarta si racita si restul de ingrediente si am format bila de aluat (am framantat cu mana). Am lasat la crescut 1 ora, apoi am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am bagat-o la cuptor pana a trecut testul scobitorii.  Am scos painea pe un gratar pana s-a racit.

Paine cu quinoa si susan recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina quinoa drojdie proaspata sare testul scobitorii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1559 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025632 (s)